BejelentésDél-Alföldi Művészeti Kör
"Minden művészet: világmodell. Az "egészről" készült híradás." (Pilinszky János)

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:

KARÁCSONY JEGYÉBEN - EREDMÉNYHIRDETÉS
A döntőbe jutott művek: 1. helyezett - Boros Károly: Kamav tumen (próza) 2. helyezett - Csécsei János: Mázsás hidegben (vers) 3. helyezett - Bódai-Soós Judit: Tél (vers) 4. helyezett - Szabó István: Karácsony (próza) 5. helyezett - Csécsei János: Tél volt és szerettelek (vers) 6. helyezett - Csécsei János: Talpak (vers) 7. helyezett - Szabó István: Jézuska márpedig nincsen (próza) 8. helyezett - Balázs László: Szalmavirágok (vers) 9. helyezett - Szabó István: A hütyü (próza) 10. helyezett - Hajdrik József: Profán ima (vers) ---------------------------------------------------------------------------------------------------- A Délalföldi Művészeti Kör – Karácsony jegyében címmel pénz-fődíjas vers és próza pályázatot hirdet. A pályázat témái a szeretet, hazaszeretet, maga a tél mint évszak, mint hangulat. Bárki nevezhet (kivéve a zsűritagok és hozzátartozóik) aki úgy érzi, hogy meg szeretné magát mérettetni, illetve szeretné, ha szakemberek bírálnák el művét, műveit. Csak saját szellemi termékkel lehet nevezni! A művek uszító és obszcén, kifejezéseket nem tartalmazhatnak. Nevezési határidő: 2010. december 29. éjfél Díjazás: 1. helyezett 15000 Ft. 2. helyezett 7000 Ft 3. helyezett 6000 Ft értékű könyvcsomag Ifjúsági (18 év alatt) különdíj: 6000 Ft értékű könyvcsomag A jelentkezés függvényében külön is díjazható a vers és a próza. A műveket a deemka@freemail.hu e-mail címre kéretik küldeni. A Mű mellé kérjük a szerző nevét, életkorát és címét feltüntetni. A döntőbe jutott műveket (legjobb 25) feltüntetjük a honlapunkon és kiemelésre javasoljuk a POET.HU oldalán. Hosszú távú célunk hogy idővel a pályázatok döntőseit egy antológiába szedjük, és nyomtatási költségen eljuttassuk az arra érdemes szerzőknek. Nevezési díj: 800 Ft / alkotás. Egy alkotó több művel is szerepelhet. A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon a következő címre szíveskedjetek elküldeni 2010. december 29-ig. Jagos István Róbert Szeged 6722 Gutenberg u. 32/A 2. em. 3. vagy az alábbi számlaszámra: Kovács Ágnes 11650001-15896201-50000009 A zsűri tagjai: Fehér József - MÍNSZ-nagydíjas, MMSz díjas, Kortárs Verstár díjas 6 kötetes költő, író. Papp Für János – 3 kötetes Költő, A POET.HU művészeti vezetője és szakmai konzulense. Kormányos Sándor - 3 kötetes költő, Dél-Alföldi Művészeti Kör alapító tagja. Kovács Ágnes – A POET.HU vezető szerkesztője és moderátora, a Dél-Alföldi Művészeti Kör alapító tagja. Szécsényi Barbara – Társkötetes költő, a Dél-Alföldi Művészeti Kör alapító tagja. Bánfi Beáta – A Dél-Alföldi Művészeti Kör alapító tagja. Jagos István Róbert – Kárász József díjas költő, a Dél-Alföldi Művészeti Kör alapító tagja. A pályázat eredményhirdetése 2010. december 31. Az eredményeket feltüntetjük a DéeMKá honlapján - http://delmuvkor.5mp.eu - és több irodalmi portálon is. Aki szeretné megtekinteni a részletes pontértékelését, elküldjük neki e-mailen. Tisztelettel felétek, Dél-Alföldi Művészeti Kör
Ködlepel pályázat - Eredményhirdetés
Tisztelt Pályázók! A ködlepel pályázatra szép számmal érkeztek pályaművek, amelyekből ki lett választva az a nyolcvan vers, amely szerepelni fog a Ködlepel című verses antológiában. Több olyan szerző is van aki kettő vagy több verssel képviseli magát a kötetben. A Ködlepel antológia nyertesei: Arnóth István B. Kiss Krisztina Balázs László Dr. Bátai Tibor Berecz Teofil Besze Pál Bódai-Soós Judit Bodó Csiba Gizella Demeter Mária Erdélyi Andrea Dr. Farkas Melinda Fazekas Tünde Gál János Hajdrik József Jagos István Róbert Kapocsi Annamária Karsay Mária Kendrusz Gergő Kormányos Sándor Kormos Nikolett Korponai István Lucz Ákos Marie Marel Maryam Molnár József Molnár Szilvia Mudra Csaba Nagy Dávid Nagy Edina Holdsugár Nagy Horváth Ilona Dr. Nagy Mihály Papp Bianca Pálinkás Imre Purzsás Attila Rummel József Szécsényi Barbara Séd Imre Slezák Lajos Széles Kinga Szepesi Zsuzsanna Szoby Zsolt Tsering drol ma Wirtzné Deli Krisztina Zsefy Zsanett --------------------------------------------------
Pályázati felhívás
A Dél-Alföldi Művészeti Kör országos és nemzetközi pályázatot hirdet a Ködlepel című verses antológiában való megjelenésre. A pályázat leírása: A pályázatra magyar nyelvű, nem politizáló, nem uszító verssel lehet nevezni. Egyéb tartalmi megkötés nincs. A nyertes pályázó műve (művei) megjelenik a Ködlepel című verses antológiában. A nevezési díj tartalmazza egy darab tiszteletpéldány árát és a postaköltséget. • nevezési határidő: 2010. november 25. (Tervezett megjelenés: az elbírálást követő 30 napon belül.) • nevezési díj: 1500 Ft/vers (A nevezési díjat postai utalványon kérjük eljuttatni a következő címre: Bánfi Beáta 6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky u. 53. 4. em. 19.) • az utánrendelés tervezett ára: 1000 Ft/kötet. • beküldés: kodlepel@gmail.com • egy szerző több verssel is pályázhat • az antológiába 80 vers kerül • a pályázatokat a DéeMKá által felkért szakmai zsűri bírálja el • formai kritériumok: 12-es Times New Roman betűtípus, Rich Text vagy Word formátumú dokumentum • terjedelem: A/5-ös oldalnyi • szükséges adatok: a pályázó neve, címe, e-mailcíme • szükséges melléklet: a pályázó nyilatkozata arról, hogy a beküldött mű (művek) a saját szellemi terméke • egyéb: Lehetőséget biztosítunk arra, hogy akinek van honlapja, annak címét feltüntetjük a megjelenő verse alatt. A honlapcímét kérjük csatolja az elküldött vers, versek mellé.
DÉL-ALFÖLDI MŰVÉSZETI KÖR „A HÉTKÖZNAPOK IRODALMA” VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT – 2010. EREDMÉNYHIRDETÉS
A pályázatra összesen 124 mű érkezett be, 42 próza és 82 vers. A döntőbe 17 vers és 10 novella került be, amelyeket a Művészeti Kör tagjai olvastak fel az augusztus 7-ei szegedi eredményhirdetésen. A vers kategória helyezettjei: 1. Balázs Tibor: Váradi ballada Nyeremény: 10.000 Ft és könyvcsomag 2. Marie Marel: Alulexponált Nyeremény: 5000 Ft és könyvcsomag 3. Tóth Zita Emese: Kifosztva Nyeremény: 3000 Ft és könyvcsomag A vers kategória döntősei abc sorrendben: Bakkné Szentesi Csilla: Kicsit még veled Balázs László: Áramszünet Csontos Márta: Renoir vásznán Dezső Márton: Határeseti Credo Dr. Fóris Ferenc: Kikötő Dr. Nagy Mihály: Öreg tölgy Harcsa Pintér Lajos: Éjszakai cigarettavég Jabronka Richárd: Keserű kávé Pálinkás Imre: Vakablak Pap Für János: Napkelte Pap Für János: Naplemente Serfőző Attila: Kópia Szántó Attila: A Költő hiánya Tóth Bernadett: Írógép, benne pergő betűk A próza kategória helyezettjei: 1. Juhász Zoltánné J. Simon Aranka: Útban a csillagok felé Nyeremény: 10.000 Ft és könyvcsomag 2. Csatóné Boros Zsuzsanna: Szerelem az erkélyen Nyeremény: 5000 Ft és könyvcsomag 3. Kontor Ildikó: Támasz nélkül Nyeremény: 3000 Ft és könyvcsomag A próza kategória döntősei abc sorrendben: Bódai-Soós Judit: Író örökkön Csatóné Boros Zsuzsanna: A fűnyíró románca Ditróy Csibi Éva: Szép új hivatal Juhász Zoltánné J. Simon Aranka: Csere-bere Juhász Zoltánné J. Simon Aranka: Véresen komoly Nagy Horváth Ilona: Nov. Pruzsinszky Sándor: Haj Gratulálunk a győzteseknek és a döntősöknek és köszönjük az összes pályázónak a részvételt.
A Dél-Alföldi Művészeti Kör pénz fődíjas irodalmi pályázatot hirdet A hétköznapok irodalma címmel, amelyre minden kedves alkotótársunk nevezését várjuk vers és/vagy próza kategóriában. A pályamunkák beküldésének feltétele: 500 Ft nevezési díj / alkotás, amelyet postai utalványon kérünk elküldeni Sz. Szécsényi Barbara nevére és címére: 6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár u. 11. 8. em. 45. Pályázni csak olyan alkotásokkal lehet, amelyek még sem nyomtatásban, sem webes felületen nem jelentek meg. A beküldőnek vállalnia kell, hogy az eredményhirdetés időpontjáig semmilyen formában nem hozza nyilvánosságra pályaművének sem címét, sem szövegét vagy annak bármely részletét. (Mindezek a korrekt elbírálás miatt szükségesek.) Mellékletként a beküldött alkotáshoz kérünk csatolni egy nyilatkozatot arról, hogy a pályamű saját szellemi termék. Kérjük, hogy a novellák terjedelme ne haladja meg a három A/4-es oldal terjedelmet, valamint, hogy aki haikuval szeretne nevezni, az haiku-füzért küldjön be. A pályamunkák beküldésének határideje: 2010. július 31. éjfél A verseket és a novellákat a következő e-mailre várjuk: palyazat.deemka@freemail.hu Az eredményhirdetés időpontja és helyszíne: 2010. augusztus 7. szombat, szegedi Poet-találkozó. A pályázókat az eredményről e-mailben is értesítjük, kérésre a nyereményt postai úton elküldjük, amennyiben a nyertes személyesen nem tudja átvenni.) Díjazás: az első helyezettek vers és próza kategóriában pénz fődíjat kapnak. A második és a harmadik helyezettek, esetleges különdíjasok könyvcsomagot. A nevezések számától függően a második, harmadik helyezettek is számíthatnak pénzdíjra. Elbírálás: a pályaműveket hattagú zsűri bírálja el: A Dél-Alföldi Művészeti kör alapító tagjai,Kovács Ágnes, Sz. Szécsényi Barbara, Jagos István, Kormányos Sándor, valamint Fehér József (MÍNSZ-nagydíjas, MMSz díjas, Kortárs Verstár díjas költő, író), és a zsűri elnöke, Kövesdy Márton, a poet.hu irodalmi portál főszerkesztője. Az alkotásokat kérjük névvel beküldeni a megadott címre, a zsűri tagjai ezeket név nélkül kapják meg és két fordulóban bírálják el. A pályaművekért és a titkosságért a művészeti kör egyik alapító tagja, Bánfi Beáta felel. A zsűri tagjai természetesen nem vesznek részt alkotásaikkal a pályázaton. Elszámolás: a pályázattal kapcsolatos minden pénzügyi nyilvántartás és elszámolás nyilvános, kérésre bármely résztvevőt tájékoztatjuk a befolyó összegről és annak felhasználásáról.


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?juditti [ 2011-01-24 15:55 ]

Köszönöm a szép könyveket. :-)Jagi [ 2010-12-13 11:43 ]

Megvallom Juditom én is, annak meg még jobban hogy belekerültél. :)juditti [ 2010-12-09 00:16 ]

Nagyon örülök a Ködlepel eredménynek. :-)
Jagi [ 2010-08-13 06:23 ]

Köszönjük szépen. :)))juditti [ 2010-08-11 15:08 ]

Szívből gratulálok a nyerteseknek, a döntősöknek és az egész DéeMKának! :-)Bea [ 2010-08-02 21:26 ]

Igazán nincs mit. :)Veronika [ 2010-08-02 19:47 ]

Kedves Bea!

Köszönöm szépen a gyors választ!:)

Üdvözlettel:

Makara VeraBánfi Bea [ 2010-08-02 19:45 ]

Kedves Vera!

Minden rendben van. Az adatok feldogozása megtörtént. A zsűri tagjai falják a betűket, tanácskoznak és amint döntés született, itt az oldalon is látható lesz, ill. email útján is értesülnek a résztvevők.

Üdvözlettel:
Bánfi BeaVeronika [ 2010-08-02 19:13 ]

Elkapott a türelmetlenség.

És arról kérdeznék, hogy mikor értesítik a pályázókat az eredményről.
Már az is megfordult a fejemben, hogy talán a nevezési összeg nem érkezett meg Önökhöz.

Üdvözlettel:

Makara VeraBea [ 2010-07-28 15:21 ]

Kedves Ildikó!
Nincs ilyen nyomtatvány. Mindenki saját maga készíti el. Elég csak annyi, amit ide is írt tulajdonképpen, hogy ön írta a művet és sehol nem volt publikálva.Ildikó [ 2010-07-28 14:26 ]

Érdeklődni szeretnék, hogy a saját szellemi termékről szóló nyilatkozatnak van-e valamilyen formanyomtatványa, amelyet el lehet érni vagy ezt mindenki maga készíti el?

Köszönöm.juditti [ 2010-07-20 17:43 ]

Köszi. :-)Kovács Ági [ 2010-07-20 17:25 ]

Szia Judit!

Persze, mindkettővel lehet Annyit kell belekalkulálni, hogy nevezési pályaművenként értendő - legyen az novella, vers avagy mindkettő.juditti [ 2010-07-20 17:21 ]

Lehet vegyesen; verssel és novellával is pályázni?Kovács Ágnes [ 2010-07-13 19:15 ]

Kedves Attila!

A pályázattal kapcsolatos kérdéseidre ezen az e-mail címen válaszolunk:

deemka@freemail.huAttila [ 2010-07-13 18:11 ]

peter_attila119@yahoo.com (cimem:) ).

Tisztelettel.Attila [ 2010-07-13 18:10 ]

Kerem vegye fel velem a kapcsolatot egy illetekes, nemi kerdesem volna :). a palyazattal kapcsolatban. Koszonom.Bánfi Bea [ 2010-07-09 04:30 ]

Kedves Petra!

Nincs megkötve a mű témája. Maximum annyiban, hogy ne köszöntő versek legyenek! Gondolok itt: névnap, szülinap, karácsony...stb.Gerber Petra [ 2010-07-08 23:37 ]

Érdeklődni szeretnék, hogy a pályázat témája kötetlen? Bármilyen témájú lehet?

Köszönettel: Gerber PetraJagi [ 2010-07-07 20:30 ]

Kedves Zsolt!

A pályamunkák beküldésének feltétele: 500 Ft nevezési díj / alkotás, amelyet postai utalványon kérünk elküldeni Sz. Szécsényi Barbara nevére és címére: 6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár u. 11. 8. em. 45.

A verseket és a novellákat a következő e-mailre várjuk: palyazat.deemka@freemail.hu
Balázs Zsolt [ 2010-07-07 19:35 ]

Üdv!
Hogyan küldjem a nvezési díjat, hogy beazonosítható legyek?Kovács Ági [ 2010-06-29 22:22 ]

Kedves Vanda!

Bárki nyújthat be pályázatot természetesen. Mindenki "alkotótárs", aki alkot. Akár te is! :)

Üdvözlettel: ÁgiKovács Ági [ 2010-06-29 22:21 ]

Kedves Gyula!

A pénzjutalom attól függ, mennyi pályázat érkezik be, miután önköltségesek vagyunk, a nevezési díjakból befolyó összeg kerül szétosztásra.Cs. Vanda [ 2010-06-28 21:42 ]

Érdeklődnék, hogy bárki részt vehet-e a pályázaton, vagy az "alkotótárs" utal valamely személyekre?
Köszönettel : VandaKandúr Gyula [ 2010-06-23 23:54 ]

Érdeklődnék tisztelettel, mennyi a pénzjutalom?
Üdvözlettel:
Kandúr GyulaIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!